Siirry pääsisältöön

VIK2 Kritiikki inFAMOUS: Second Son

Todelliseksi sankariksi vaiko pahamaineiseksi rikolliseksi?

Sucker Punchin tuottamassa pelissä inFAMOUS: Second Son, sarjan kolmannessakin osassa, saat itse päättää, oletko kaupungin sankari vai maineikkain rikollinen. Joka tapauksessa nouset Bio-terroristeja vastustavaa järjestöä DUP:tä vastaan käyttäen juuri saatuja uusia kykyjäsi.

Näyttökuva pleistä inFAMOUS: Second Son
DUP (eli Department of Unified Protection) on järjestö luotu hallitsemaan bio-terroristeja aikaisempien pelien tapahtumien jäljiltä. Bio-terroristi on DUP:n antama nimi voimien hallitsijoille, joka viittaa siihen, että he eivät ole luonnollisia vaan vaarallisia.

Pelissä aluksi esitellään pelin setting/asetus/ympäristö kauniiden rantamaisemien ympäröimänä. Pelaat Delsin Rowella, jonka täytyy pelastaa koko sukunsa, joka on tekemässä kuolemaa DUP:n johtajan Augustinen takia. Olet juuri saanut uusia voimia, nyt sinun vain täytyy oppia hallitsemaan niitä ja vapauttaa Seattle DUP:n vallasta, sekä pelastaa samalla sukusi.

Tarina on hyvin keskiverto, eikä siihen keskitytä liikaa. Ei mitään suuria yllätyksiä tai käänteitä. Mutta se oltiin toteutettu tarpeeksi kiinnostavalla tavalla, että siitä saatiin hyvä kokemus.


Second Son erosi aikaisemmista osista monen eri voiman hallinnalla. Kahdessa ensimmäisessä osassa hallitsit vain ja ainoastaan sähkövoimaa, kun taas Second Son tarjosi savu-, neon- ja video-voimat. Vaikka yksi voimista olikin käyttökelvoton tässä ympäristössä, niin vaihtelu virkisti, sillä peli oli muuten hieman tylsä ja itseään toistava, samat viholliset toistuivat useaan kertaan vain hieman vaikeampina.

Ensimmäinen voima, jonka saa, on savuvoima. Se on hyvin suunniteltu aloittelijalle, helppokäyttöinen ja yksinkertainen, mutta käy tylsäksi pelin loppupuolella. Neonvoimaa en koskaan oppinut käyttämään, sillä sen ”lento” liike on maahan pyrkivä nopea juoksu. Koko kaupunki, koko ympäristö on suunniteltu katoilla hyppimiseen ja sitten voima pyrkii maahan. Videovoima on minun mielestäni paras. Se on voimakkain ja paras ilmassa liikkumiseen. Suurin ongelma kaikissa voimissa on, että vaikka niitä voi vahvistaa, niiden hallinta on niin yksinkertaista, ettei siinä ole enää mitään haastetta sitten, kun ne on oppinut.

Second Son oli parantanut grafiikkaansa ja ohjaustaan paljon edellisiin osiin verrattuna, mutta hahmoa oli silti vähän hankala ohjata. Peli perustui suuresti Delsinin kiipeilykykyyn. Pelissä pystyit nousta lähes mistä vain lähes minkä tahansa rakennuksen katolle ja maisemat olivat usein sen arvoisia.

Näyttökuva pelistä inFAMOUS: Second Son. Kuvan vasemmassa yläkulmassa näkyy miten valinnat ovat vaikuttaneet hyvän ja pahan tasapainoon Delsin Rowessa.
InFamous: Second Son on hyvä peli nuorille, joilla ei ole tekemistä tai stressin lievittäjäksi. Jos haluaa hyvin rakennetun ja kiinnostavan tarinan niin suosittelen etsimään muualta. Silti hyvä ja visuaalisesti kaunis peli, paljon kiipeilyä ja taistelemista sekoitettuna kiinnostaviin hahmoihin. 

Janette Inginen

Kommenttini:
Tämä on yksi journalisminkurssi kirjoittamistani teksteistä. Kritiikki-tekstin kirjoittaminen oli suosikki tekstini kirjoittaa journalisminkurssilla, sillä olen muutenkin jo hyvin kriittinen ihminen varsinkin mediasta puhuessa. Olin hyvin motivoitunut kirjoittamaan tätä tekstiä sillä peli on yksi suosikkipeleistäni ja muutenkin hyvin visuaalisesti kaunis. Lisäksi sain tekosyyn pelata peliä ja kutsua sitä koulutyöksi. 
Tekstin kirjoittamisessa minulla oli kuitenkin hieman vaikeuksia, sillä peli on alkuperäisesti englannin kielinen ja niin minäkin sen pelasin. Joitakin termejä kuten "bio-terrorist" oli vaikea kääntää suomen kielelle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No Hei!

Nimeni on Janette Inginen. Moikka!
Olen Sammon keskuslukion viestintälinjan opiskelija täällä Tampereella. Aloitan viestinnänblogini työstämisen ihan liian myöhään nyt kakkosvuoden syksyllä, mutta yritän kirjoitella vähän jo menneistäkin kursseista. Opiskelu lukiossa ei ole todellakaan lähtenyt hyvin käyntiin varsinkaan erikoislinjan, pitkän matikan ja fysiikan opiskelijana. Postaan tänne mahdollisuuksien mukaan.
Viestinnässä olen kiinnostunut enemmän valo- ja videokuvaamisesta sekä editoinnista esimerkiksi puhumisen, näyttelemisen tai journalististen tekstien kirjoittamisen sijaan. Viestinnän ulkopuolella harrastan pianon soittoa ja nautin laskettelusta ja lumilautailusta. Lisäksi tykkään pelata videopelejä ja viettää aikaa internetissä mm. YouTube-videoita katsoen.

Samken musikaali 2017 Falasia

Kokemukseni osana Samken musikaalia.

Vuonna 2017 Samken musikaali Falasia kertoi mm. nuorten nettikiusaamisesta. Musikaalin päähenkilö oli Paju, jolla oli ollut vaikea menneisyys nettikiusaamisen takia. Tämä kiusaaminen oli jatkunut ilman, että itse Pajukaan huomaa ja kun tämä selviää Pajun on kasvettava ihmisenä ja liikuttava elämässään eteenpäin.
Musikaalin tarina olisi ollut tosi hyvä ja siinä oli tosi paljon ovelasti sujautettuja vihjauksia siihen tarinaan mitä halusimme kertoa. Valitettavasti musikaalin tarinaa ei kuitenkaan esitetty kovin selkeästi, eivätkä jotkut ymmärtäneet mitä loppuen lopuksi tapahtui, mikä on sääli.

Olin mukana muutamissa musikaalin teon vaiheissa. Ensimmäinen musikaaliin liittyvä kurssi, jonka kävin jo ykkösvuoteni keväällä, oli käsikirjoituskurssi. Käsikirjoituskurssilla opiskeltiin ja puhuttiin dramaturgiasta ja saimme kehitellä omia tarinoita ryhmissä, joista yksi valittiin musikaalin tarinaksi. Aloitimme sitten valitun tarinan käsikirjoitusprosessin pieni…

VIK1 Perehdytyskurssi

VIK1 on kaikille viestinnän opiskelijoille pakollinen perehdystyskurssi, jossa opitaan yleisiä viestinnän taitoja, joita pääsee syventämään muilla kursseilla. Opimme kirjoittamisen, valokuvauksen ja photoshopin käytön alkeita. 
Kurssilla ei ollut juuri minulle paljoa uutta asiaa, sillä olin ylä-asteella valinnut pitkän tietotekniikan, mutta oli selvää, että se oli joillekkin täysin välttämätön kurssi, eikä kaikilla ollut yhtä paljon ATK:ta kuin minulla.
Parasta kurssilla oli photoshopin käyttämisen oppiminen, sillä internetissä ei kuule juuri mistään muusta kuvanmuokkausohjelmasta kuin photoshopista. Samke on myös hyvä koulu viestijälle, koska kaikilta koulun koneilta löytyy photoshop ja premiere, joita voi käyttää milloin vain haluaa ja tarvitsee.
Janette Inginen